About Coffee

Cafeaua Lunii: Septembrie 2021

Are you ready? Noi suntem si abia asteptam sa incerci Box-urile noastre!

Uite ce ti-am pregatit luna aceasta!

COLOMBIA DON PABLO
Prajitorie: GOAT STORY – Slovenia

Obiectivul nostru principal nostru atunci când alegem cafele este aroma. Și această cafea din Columbia are cu siguranță aromă! Indiferent de metoda preferată de preparare a băuturilor, răsfățați-vă cu o combinație minunată de mere roșii, aromele de caramel și vanilie vă vor face să preparați încă o ceașcă chiar înainte ca cealaltă să se termine.


Columbia Don Pablo provine din regiunea Huila, una dintre cele mai renumite regiuni de cafea din țară. Solul vulcanic bogat în azot și condițiile geografice ideale creează unele dintre cafele de cea mai înaltă calitate din țară. În 2013, regiunea Huila a primit statutul de dominație de origine, care îi recunoaște profilul delicat al cupei și caracteristicile geografice ideale.

MEXIC BAXTLA

Prajitorie: MERON Coffee Roastery – România

Experimentează o fiesta în cupa ta. O cafea regională selectă din Chiapas, această cafea linistită, ușor de băut, are mere de granny smith, note de gust de caramel și lămâie.

Aceste loturi sunt construite ca amestecuri din cafele care se cupează între 83-85 pe scara de cupare de 100 de puncte și vin cu trasabilitate regională și adesea microregională, dar nu sunt specifice pentru fermă sau producător. Există o diferență de stil și substanță între regiuni și microregiuni. În Coatapec, producătorii tind să livreze cireșe la moară, dar există mulți mici producători cu micro-mori și paturi ridicate – unde în Chiapas găsiți mici producători care depulează manual și se usucă oriunde pot, pentru a livra pergament uscat într-un depozit central.

Chiapas găzduiește, de asemenea, cooperative, atât de comerț echitabil, cât și nu. Mulți producători organici și proprietăți mari sunt în întregime independenți și își produc în mod eficient propria electricitate pentru a-și rula propriile mori umede, mori uscate și pentru a-și susține locuințele.

 

Ethiopia Suke Quto

Prajitorie: Goat story – Slovenia

Cafeaua etiopiană de la Goat Story preferată din regiunea Guji este în sfârșit aici. Este greu de învins recolta din ultimii ani, dar cafeaua din recolta din anul 2020 este pur și simplu … WOW! Și mai areși 100% trasabilitate pe blockchain!

Regiunea Guji devine, în opinia noastră, una dintre cele mai interesante regiuni de cafea din Etiopia și pentru asta trebuie să îi mulțumim domnului Tesfaye Bekele, proprietarul stației de spălare Suke Quto și omul care a adus cafea în regiune.

Nu știm ce truc magic a reușit Tesfaye cu cei 278 de cultivatori ai săi, dar există un singur cuvânt care poate descrie această cafea – FABULOS! Dar nu este doar aroma și calitatea generală a acestei cafele … suntem mândri să spunem că această cafea este 100% trasabilă, până la cultivatori, ca parte a unui proiect blockchain între Trabocca (furnizorul nostru de cafea) și Fairfood.

BRAZILia ismael andrade

Prajitorie: MERON Coffee Roastery – România

Istoria familiei Andrade a început în 1901, cu strămoșii lor la ferma Capim Branco, în Carmo do Paranaíba, High Cerrado, statul Minas Gerais. Cu scopul de a produce cafele de înaltă calitate, noua generație a familiei Andrade și-a stabilit fermele în această regiune în anii ’70. Această regiune are o altitudine cuprinsă între 1.100 și 1.200 de metri, ceea ce oferă condiții ideale pentru cultivarea cafelei datorită echilibrului perfect dintre anotimpurile umede și uscate. La începutul anilor ’90, cu nevoia de extindere a producției de cafea, îmbunătățirea calității și a volumului, frații au achiziționat ferma São Silvestre din Serra do Salitre, statul Minas Gerais, această fermă produce cafele de înaltă calitate datorită climatului și altitudinii sale între 1.100 și 1.200 metri. Combinate cu condițiile naturale ale regiunii, gestionarea corectă a culturilor, planificarea culturilor și post-recoltare cu criterii de selecție a cireșelor, a boabelor și a uscării naturale, rezultatele sunt fasole de calitate excelentă, premiate, apreciate la nivel mondial.

Este una dintre cele mai vechi ferme de cafea din regiune! Cu toate acestea, frații Ismael și Eduardo Andrade, care sunt chipul companiei de astăzi, s-au implicat doar în cafea în anii ’70. La acea vreme, locuiau și lucrau în Belo Horizonte, capitala Minas Gerais. Nu au lucrat cu cafea cu adevărat. Însă era ceva care era în sângele lor, așa că decizia de a prelua afacerea de familie a fost una simplă. Și când s-au implicat s-au implicat cu adevărat

Costa rica – Finla la Amada

Prajitorie: Goat story – Slovenia
 

Oh, această cafea … parcă ar fi o petrecere cu note și toată lumea este invitată! Se întâmplă atât de multe cu aromă și totuși este un AF echilibrat și neted! Există un motiv bun pentru care această bijuterie naturală este preferată de fanii noștri de cafea!

Ne place pur și simplu această cafea naturală procesată. Este ca o poezie pentru papilele gustative cu o combinație complexă de arome. Și nu este o surpriză, deoarece această cafea provine de la Cerro San Luis, un micromill condus de doi frați – Magali și Alexander Delgado. Împreună cu familiile lor cultivă cafea în a treia generație. Ei au propriile lor ferme între 1500m și 1700m, unde cultivă diferite soiuri precum Caturra, Catuaí, Geisha, SL28 și Villa Sarchí. La Finca La Amada și Finca el Venado, trasabilitatea este asigurată printr-o bună separare a diferitelor loturi prin varietate și proces. De asemenea, produc și dezvoltă noi plante la ferma lor, asigurând adaptarea la micro-climă și îmbunătățind performanța și calitatea cu propriile răsaduri. Acest lucru se face pentru a asigura planificarea de la an la an, asigurând stabilitatea producției și creșterea constantă a producției. Ei recoltează cireșele într-un mod total prietenos cu natura. Pe versantul Pacificului, aceste terenuri privilegiate au un sezon umed și uscat bine definit. Solurile fertile vulcanice din Valea de Vest produc un profil de cupă excelent.

 

Finca Hartmann a fost fondată de Ratibor Hartmann în 1940 și a devenit faimoasă în lume datorită practicilor agricole durabile și biodiversității. Toată cafeaua este cultivată la umbra copacilor nativi și a plantanelor, care servesc și ca habitat pentru numeroase specii de păsări. Finca este formată din mai multe ferme / loturi mai mici, toate situate între 1.300 și 2.000 de metri deasupra nivelului mării, cu aproape 100 ha de rezervații forestiere care se învecinează cu Parque Nacional de La Amistad.

Panama Chico Gallo face parte din Selecția Fondatorilor noștri – o serie care vorbește despre fermierii care cultivă cafele extraordinare din generație în generație. Chico Gallo a fost selectat chiar de fondator, Bogdan Ciocian, CEO Meron, în timp ce vizita Finca Hartman, una dintre fermele din Panama cu cea mai lungă tradiție în cultivarea cafelei.

Ca varietate, Chico Gallo este un tratament rafinat legat de Gesha (ambele sunt din clasa de moștenire etiopiană). De peste 12 ani, oamenii de la Finca Hartmann o cultivă și cu o prelucrare atentă pentru a obține culturi mai complexe de-a lungul anilor.

Acest soi a fost inițial adus în Panama din Etiopia sub denumirea de „Amaro Gayo” (de asemenea, o regiune din Etiopia). Datorită numelui protejat în Etiopia, l-au numit după tatăl lor „Don Chicho”. Naturalul este uscat pe paturile africane din soarele timp de 15-20 de zile și apoi terminat în uscătoare electrice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică