fbpx
Următoarea livrare: 05 APRILIE 2023
BREW GUIDE MARTIE 2023

...Right Side Coffee is an award-winning roaster located in Barcelona. We travel each season to select unique coffees from a range of producers who grow, harvest, ferment and dry our lots at origin. This direct treatment allows us to improve the raw material from the plant, respecting the original and offering the highest quality.

ETHIOPIA – MENSUR’S NATURAL

Temperatură – 93

Coffee IN – 19gr

Coffee OUT – 39ml

Timp Extracție – 28 sec

Apă – 120 PPM

Presiune – 9 Bari

Preinfuzie – 5s

Echipament folosit: 
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST20) + Râșniță: Niche Zero

Temperatură – 94

Coffee IN – 15gr

Coffee OUT – 250ml

Timp Extracție – 2:30 min

Apă – 120 PPM

Blooming – 30s

Echipament folosit: 
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 + Dripper Origami + Filtru Kalita 185 

Nicaragua - La Esperanza Nat. Mystic

Temperatură – 94

Coffee IN – 20gr

Coffee OUT – 40ml

Timp Extracție – 30 sec

Apă – 120 PPM

Presiune – 9 Bari

Preinfuzie – 7s

Echipament folosit: 
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST20) + Râșniță: Niche Zero

Temperatură – 94

Coffee IN – 20gr

Coffee OUT – 300ml

Timp Extracție – 3:00 min

Apă – 120 PPM

Blooming – 30s

Echipament folosit: 
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 + Dripper Origami + Filtru Kalita 185 

Ethiopia - Heleanna's Secret

Temperatură – 94

Coffee IN – 20gr

Coffee OUT – 300ml

Timp Extracție – 2:30 – 3:00 min

Apă – 120 PPM

Blooming – 30s

Echipament folosit: 
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 + Dripper Origami + Filtru Cafec Light

El Salvador - Las Duanas Geisha

Temperatură – 93

Coffee IN – 19gr

Coffee OUT – 42ml

Timp Extracție – 30 sec

Apă – 120 PPM

Presiune – 9 Bari

Preinfuzie – 5s

Echipament folosit: 
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST20) + Râșniță: Niche Zero

Temperatură – 94

Coffee IN – 20gr

Coffee OUT – 300ml

Timp Extracție – 3:00 min

Apă – 120 PPM

Blooming – 30s

Echipament folosit: 
Kettle: Fellow One + Râșniță: Comandante C40 MK4 + Dripper Origami + Filtru Kalita 185 

...At Nero Scuro, we are passionate about coffee and dedicated to bringing you the finest, freshest coffee microlots from around the world. Our unique approach to roasting, with dedicated roasting profiles (espresso and filter), ensures that each cup you enjoy is full of rich, bold flavors and aromas that truly capture the essence of the region it comes from.

Logouri cafea (4)

GUATEMALA – FINCA LA BOLSA

Temperatură – 92

Coffee IN – 19gr

Coffee OUT – 40ml

Timp Extracție – 30-35 sec

Apă – 120 PPM

Presiune – 9 Bari

Preinfuzie – 0s

Echipament folosit: 
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST20) + Râșniță: Niche Zero

Temperatură – 94

Coffee IN – 15gr

Coffee OUT – 250ml

Timp Extracție – 2:30 – 3:00 min

Apă – 120 PPM

Blooming – 30s

Echipament folosit: 
Kettle: Fellow One + Râșniță: Comandante C40 MK4 + Dripper Origami + Filtru Kalita 185 

ETHIOPIA – GORAA SMALLHOLDERS

Temperatură – 92

Coffee IN – 20gr

Coffee OUT – 42ml

Timp Extracție – 32 sec

Apă – 90 PPM

Presiune – 9 Bari

Preinfuzie – 8s

Echipament folosit: 
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST20) + Râșniță: Niche Zero

Temperatură – 90

Coffee IN – 20gr

Coffee OUT – 300ml

Timp Extracție – 3:20 min

Apă – 120 PPM

Blooming – 60gr / 30s

Echipament folosit: 
Kettle: Fellow One + Râșniță: Comandante C40 MK4 + Dripper Origami + Filtru Kalita 185 

HONDURAS – DONALDO GONZALEZ FIALLOS 72H

Temperatură – 92

Coffee IN – 19gr

Coffee OUT – 36ml

Timp Extracție – 27 sec

Apă – 120 PPM

Presiune – 9 Bari

Preinfuzie – 0s

Echipament folosit: 
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST20) + Râșniță: Niche Zero

Temperatură – 88-90

Coffee IN – 20gr

Coffee OUT – 300ml

Timp Extracție – 2:00 – 2:30 min

Apă – 120 PPM

Blooming – 50gr / 30s

Echipament folosit: 
Kettle: Fellow One + Râșniță: Comandante C40 MK4 + Dripper Origami + Filtru Kalita 185 

Ai o rețetă pe care vrei să o împărtășești cu ceilați? Lasî un comentariu în secțiunea de mai jos

Comentarii (1)

Reteta recomandata de un coleg pasionat pentru Nicaragua La Esperanza (Filtru)

Coffee IN: 20g
Macinatura: Kinu 3.5 Click-uri
Temperatura: 96grade,

Reteta:
Blooming 45 sec cu 60g de apa
apoi
2 turnari energic, una pana la 200g
finish la 320g (1:16 ratio)
Timp brew: 3:00 – 3:20

Lasă un comentariu

Politica de Cookie
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la servicii specifice, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea unor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.