Brew guides

Brew Guide AEROPRESS: Ethiopia Shakicha

Cafeaua

Shonora Coffee a fost înființată în urmă cu 30 de ani de către Shonora Gata, cu o stație de procesare a cafelei umede în Sakicha și o fermă în apropierea orașului Gerba. În ultimii trei ani, fiii lui Gata au preluat stația, extinzând-o și îmbunătățind utilajele. Acum prelucrează cireșe de la până la 150 de fermieri locali. Cafeaua este cultivată pe sol vulcanic, fără îngrășăminte chimice. Shonora Coffee s-a angajat, de asemenea, să construiască o școală locală, deoarece există doar două școli în zonă, care sunt la o distanță semnificativă de unele dintre ferme.În continuare îți prezentăm rețeta noastră pentru o cafea delicioasă făcută la Chemex, dar și câteva sfaturi și trucuri pentru a obține cea mai bună ceașcă de cafea.

Rețeță de preparare aeropress – Ethiopia Shakicha (Puchero roasters)

Această rețetă Aeropress funcționează foarte bine cu cafeaua etiopienă și personal îmi place mai ales cu cele naturale. Obținem o băutură dulce, echilibrată și mătăsoasă, cu o aciditate strălucitoare foarte suculentă, unde găsim arome de fructe și ciocolată.

Tehnica

Vom face turnari rapide (mai putin de 10”) si vom aseza pistonul dupa fiecare pentru a genera un vid astfel incat apa sa nu curga.

  • Montează aeropress­ul, pune filtrul de hârtie în capacul aeropress­ului și umezește­l și pe el cu apă, pentru a înlătura gustul de hârtie.
  • @Bloom 50gr (agită dupa adaugarea cafelei)
  • @00:30 apă până la 200gr
  • @01:30 presează până curge toată apa
  • @02:00 ar trebui sa fie Total Brew Time
Pentru aceasta tehnica s-a folosit un Hario v60 origami cu filtru cafec și un COmandante C40 (16 clickuri)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică