Brew guides

Brew Guide: Chemex

Prepararea unei cafele Chemex este ca un ritual pentru dimineți lente sau o după-amiază relaxantă. Nu numai este o metodă clasică de pregătire a cafelei dar, este și una dintre cele mai populare, în mare parte datorită combinației unui design elegant, a ușurinței sale de utilizare și a aromelor divine, clare de cafea pe care le aduce în ceașcă.

Ce face cA această metodă de infuzare să fie unică?

Chemex este un produs chic, de bază pentru raftul oricărei cafenele de specialitate. Aproape sigur ai văzut-o poziționată cu mândrie în cafeneaua locală sau a apărut pe feedul tău de Instagram în timp ce navigai printre clipuri cu cafea de specialitate. Cu toate acestea, este posibil să nu știi că acest vas cu aspect hipster a fost de fapt inventat acum 80 de ani – a existat încă din anii 1940 și a fost inventat în SUA de Peter Schlumbohm. Deși simplu, balonul de sticlă cu guler din lemn și cravată din piele radiază un rafinament pur. Vasul în formă de clepsidră nu a fost modificat de la invenția sa. Designul său este atât de remarcabil încât Chemex a devenit parte a colecțiilor permanente de la Muzeul Brooklyn, Muzeul Sticlei Corning și Muzeul de Artă Modernă din New York.

În continuare îți prezentăm rețeta noastră pentru o cafea delicioasă făcută la Chemex, dar și câteva sfaturi și trucuri pentru a obține cea mai bună ceașcă de cafea.

Elementele esențiale – De ce ai nevoie pentru prepararea cafelei cu Chemex

E simplu. Elementele esențiale sunt cafetiera Chemex și cafeaua de specialitate, proaspăt prăjită :).

Ai nevoie, deasemenea, de râșnită, kettle, cântar, filtru de hârtie și timer. Deoarece cafeaua măcinată își pierde aroma în doar 30 de secunde, este esențial ca boabele fie proaspăt măcinate de fiecare dată când prepari o cafea.

Pasul 1

Pentru această rețetă am folosit un raport de infuzare de 1:14, adică 280g de apă ( plus o cantitate suplimentară pentru clătirea filtrului înainte de preparare) și 20 g de cafea. Timplul de preparare este de 2:30 min.

Se pregătește apa, încălzită la aproximativ 93 grade în kettle. Se cântăresc și se macină mediu cele 20g de cafea.

Tip: bucură-te de aroma boabelor poaspat măcinate!

Se pune filtrul în Chemex astfel încât porțiunea triplă de hârtie fie orientată spre gura de turnare. Se toarnă puțină apă fierbinte pentru a clăti filtrul. Astfel, se încălzește paharul și se elimină orice gust de hârtie din filtru. Aceasta apă se arunca!

Se asează Chemex-ul pe cântar, iar acesta se setează la zero.

Pasul 2

Se asează cafeaua măcinată în filtru iar apoi se toarnă 40 ml apă ușor, cu mișcări circulare, începând din centru către exterior până se umezește toată cafeaua. Aceasta este etapa de preinfuzie, numită blooming, ce permite cafelei elimine o parte din gaze.
 
Așteaptă aproximativ 30 secunde înainte de a continua torni restul de apă cu mișcări circulare, încărcând păstrezi un nivel constant.
 
 

 

Pasul 3

Odată ce Chemex-ul este plin, se îndepărtează filtrul și puteți savura o ceașcă de cafea proaspăt pregătită.

Destul de simplu, nu? Aici se află frumusețea Chemex – în esență, se toarnă apă fierbinte peste cafeaua măcinată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică