Brew guides

Brew Guide: COLD BREW CU AEROPRESS

AeroPress-ul este un simbol în lumea cafelei de specialitate, datorită versatilității și ușurinței sale de utilizare. Este greu să preparați o ceașcă de cafea proastă cu acesta și este ușor să experimentați și să creați rețete. Până acum, însă, a fost folosit pentru a face cafea fierbinte. Acest lucru s-a schimbat când AeroPress, Inc. și-a anunțat rețeta de cafea AeroPress preparată la rece – care vă arată cum să faceți prepararea rece în câteva minute.

Pentru a afla cum să faceți un cold brew cu un AeroPress, împreună cu câteva sfaturi și trucuri pentru o aromă și o extracție mai bune, am vorbit cu creatorul dispozitivului de preparare, Alan Adler. Iată ce am învățat.

Rețeță de cold brew folosind AEROPRESS 

Căutați majoritatea rețetelor de cafea rece, indiferent de dispozitivul de preparare și veți vedea timpi de 12 ore, 24 de ore sau chiar mai mult. Prepararea tradițională a cafelei implică căldură și din motive întemeiate: această căldură este cea care accelerează reacțiile chimice, permițând compușilor de aromă și aromă din zațul de cafea să fie extrași în infuzie. Pentru a compensa temperaturile mai scăzute, majoritatea rețetelor necesită timpi de preparare mai lungi.

Merită menționat că prepararea rece are reputația de a fi mai dulce și mai așezată decât cafeaua fierbinte. Acest lucru se datorează faptului că unii compuși chimici nu pot fi extrași la temperaturi mai scăzute. Cu toate acestea, cu timpul sau un alt factor exacerbant, puteți obține totuși un delicios – și răcoritor! – băutură.

Acest lucru face ca timpul scurt de extracție al preparatului la rece AeroPress să fie remarcabil. Alan îmi spune: „M-am așteptat să măresc treptat timpul până când prepararea a fost satisfăcătoare de bogată.

„Așa că am început cu ora noastră standard și am fost plăcut surprins că a fost satisfăcător, deși cu aproximativ 10% mai slab decât preparatul fierbinte. Foarte puțini oameni pot gusta o diferență atât de mică. Dar modalitatea ușoară de a restabili această mică diferență ar fi să folosești cu 10% mai multă cafea. Standardul este aproximativ 16 grame pentru o porție de 230-240ml. Deci aproximativ 17,5 grame ar restabili diferența.

„Dar Alex Tennant, directorul nostru general, a sugerat să mărească timpul de amestecare în loc să folosească mai multă cafea. Am încercat standardul de 10 secunde, 30 de secunde, 1, 2 și 3 minute. 1 minut a fost suficient. A fost foarte puțină diferență dincolo de un minut.”

Cu alte cuvinte, agitația intensă crește extracția și are ca rezultat un timp de preparare mai rapid – perfect pentru atunci când vremea este caldă și doriți o ceașcă de infuzare rece chiar acum. Dar haideți să aruncăm o privire mai atentă la modul în care îl pregătiți.

Photo Credit: Fernando Pocasangre

Cum preparăm un cold brew folosind AEROPRESS 

AeroPress este renumit pentru simplitatea sa. Uitați de cercuri concentrice și turnări multiple, pur și simplu adăugați cafea, adăugați apă, amestecați și apăsați. Din fericire, prepararea de cold brew este la fel de simplă, deși cu mult spațiu de experimentat pe măsură ce îți găsești rețeta ideală.

1. pregătirea AEROPRESS-ului 

Indiferent dacă preferați prepararea brew in Aeropress cu metoda tradițională sau inversată, primul pas către o preparare bună la rece este să vă pregătiți AeroPress-ul. Ar trebui să începeți prin a vă asigura că este curat și uscat.

 

Apoi, configurați AeroPress-ul și puneți un filtru în capac. Este o idee bună să clătiți filtrul cu apă fierbinte odată ce este la locul lui. Acest lucru îl va ajuta să adere la capac și, de asemenea, să reducă orice arome de hârtie. Unor oameni le place, de asemenea, să experimenteze cu dublarea filtrelor sau utilizarea celor metalice. Cele din metal vor permite mai multor uleiuri să treacă, creând un corp mai mare, precum și ducând la mai puține deșeuri. Filtrele de hârtie, pe de altă parte, vor crea o preparare mai curată și mai ușoară, deoarece țin toate uleiurile afară.

Photo Credit: Fernando Pocasangre

2. pregătirea cafelei

Frumusețea AeroPress constă în versatilitatea sa. Puteți să-l utilizați cu o gamă largă de cafele și să experimentați cu dimensiunea măcinarii, timpul de brew, raportul de preparare și multe altele. După cum spune Alan, „AeroPress funcționează bine cu orice tip de cafea… Cea mai populară prăjire este medie, care cred că are cea mai bună aromă, dar poți decide ce îți place.”

El adaugă: „În prezent beau Yirgacheffe prăjire medie. Înainte de asta, eram mai mult cu Guatemala.”

Cu toate acestea, în ciuda flexibilității AeroPress-ului, există câteva linii de urmat. Rețeta de preparare pentru cold brew necesită o măcinare fină. La prepararea cafelei, cu cât măcinarea este mai fină, cu atât mai repede se vor extrage compușii de aromă și aroma propriu-zisă. Măcinile mai grosiere sunt cele mai potrivite pentru rețete cu timpi lungi de extracție.

Chiar și atunci când preparați cu apă fierbinte, Alan recomandă să aveți grijă cu o măcinare prea grosieră. Acest lucru se datorează faptului că duce la mai multă scurgere înainte de a începe presa. „Dacă scurgerea în timpul amestecării este mai mare de aproximativ 3 mm, s-ar putea să doriți să încercați o măcinare mai fină sau să folosiți puțin mai multă cafea… Cantități mari de picurare reduc puterea de preparare”, explică el. „Unii oameni își fac griji chiar și pentru cantități mici, dar am cercetat acest lucru și am stabilit că mai puțin de 3 mm nu are o reducere detectabilă a rezistenței.”

Dozajul este o altă variabilă pe care ar trebui să o luați în considerare. Alan îmi spune că standardul este „16 g pentru o porție de 230-240ml”. Dacă doriți să experimentați, începeți cu această doză și apoi reglați-o încet până găsiți rețeta care vă place cel mai mult. După cum spune Alan în cursurile sale de inventare, ar trebui să „încercați lucrurile chiar dacă nu vă așteptați să funcționeze”. Așa descoperi lucruri noi.

Photo Credit: Fernando Pocasangre

3. adăugarea apei

Conform rețetei oficiale AeroPress, o cafea AeroPress standard trebuie preparată cu apă la 80 °C/175 °F. Apoi ar trebui să amestecați cafeaua și apa timp de aproximativ 10 secunde înainte de a apăsa.

Pentru prepararea rece, ar trebui să adăugați apă la temperatura camerei până la marcajul numărul doi (care, după calculele mele, în jur de 130 de grame de apă). Unii oameni aleg să folosească apă filtrată, deoarece anumite minerale care se găsesc în mod obișnuit în apă pot încetini sau accelera extracția.

Această cantitate de apă ar trebui să fie suficientă pentru a crea un concentrat de cafea, care va sta la baza preparatului tău “Cold Brew”. Alan îmi spune: „Apăsând concentratul și apoi adăugați apa. Așa veți avea o ceașcă mai netedă… decât împingând toată apa prin cafeaua macinată”, spune el.

După ce ați adăugat apa, amestecați timp de un minut întreg. Nu fi tentat să sari peste acest pas, altfel vei rămâne cu o băutură slabă.

Photo Credit: Fernando Pocasangre

4. Presiunea

„Apăsarea blândă este cea mai rapidă apăsare”, ne sfătuiește Alan. El explică că apăsarea puternică poate compacta particulele de cafea într-o barieră, făcându-ți munca și mai grea. Dacă începi să simți prea multă rezistență, astfel încât să devină greu să continui apăsat, întrerupe-te timp de 10 secunde.

Odată ce ați terminat de presat, puteți acum să scoateți cafeaua măcinată din AeroPress și să curățați dispozitivul.

Photo Credit: Fernando Pocasangre

5. Și mai multă apă

Acum că aveți concentratul de cafea, puteți continua să adăugați apă rece sau cu gheață pentru a face o ceașcă de cafea de 230-240 ml. Alan îmi spune că și apa la temperatura camerei va funcționa bine dacă nu ai acces la gheață sau la frigider. Din nou, puteți să utilizați apă filtrată și chiar este recomandat, ținând cont de apa pe care noi în România/București o avem la robinet.

Photo Credit: Fernando Pocasangre

Într-o zi fierbinte, există puține lucruri la fel de răcoritoare ca o băutură rece. Cu această rețetă AeroPress, puteți sări peste timpul de preparare de 24 de ore și puteți începe să beți cafeaua în mai puțin timp decât este nevoie de un fierbător electric pentru a fierbe. Asigurați-vă că utilizați o măcinare fină și amestecați bine înainte de a apăsa.

 

Enjoy 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică