fbpx
Următoarea livrare: 05 Februarie 2023

Brew Guide espresso and v60: Ethiopia Shakicha

Cafea

18gr

Temperatura

93-95

Timp extractie

27S

Extractie

50ml

Cafeaua

Shonora Coffee a fost înființată în urmă cu 30 de ani de către Shonora Gata, cu o stație de procesare a cafelei umede în Sakicha și o fermă în apropierea orașului Gerba. În ultimii trei ani, fiii lui Gata au preluat stația, extinzând-o și îmbunătățind utilajele. Acum prelucrează cireșe de la până la 150 de fermieri locali. Cafeaua este cultivată pe sol vulcanic, fără îngrășăminte chimice. Shonora Coffee s-a angajat, de asemenea, să construiască o școală locală, deoarece există doar două școli în zonă, care sunt la o distanță semnificativă de unele dintre ferme.În continuare îți prezentăm rețeta noastră pentru o cafea delicioasă făcută la Chemex, dar și câteva sfaturi și trucuri pentru a obține cea mai bună ceașcă de cafea.

Rețeță de preparare espresso – Ethiopia Shakicha (Puchero roasters)

Cu aceasta reteta obtinem un espresso super echilibrat, dulce si foarte aromat prin care ies in evidenta arome florale, de afine si citrice, precum bergamota. Pentru băuturile din lapte recomandăm ajustarea raportului pentru a obține un espresso mai intens.

Rețeta a fost testată cu La Marzocco Linea mini și Mazzer Kony E.

Rețeță de preparare Filtru – Ethiopia Shakicha (Puchero roasters)

Metodele de preparare folosind filtrul V60,  rezulta băuturi cu o senzație tactilă foarte bună, body mai pronunțat în gură și o ceașcă curată deoarece este filtrată prin hârtie. Cred că este o metodă care merge de minune cu o Etiopie naturală, întrucât scoatem în evidență arome foarte fructate și dulci și în acest caz găsim afine și ciocolată foarte ușoare.

Cafea

15gr

Cantitate apa

260ml

Temperatura

96

Timp extractie

03:00

Tehnica

Turnam intai toata apa si apoi adaugam cafeaua deasupra, in acest fel timpul de contact nu este depasit in timpul tragerii si putem fi mai consistenti.

 

Adăugați cafeaua în apă, saturați toată cafeaua cu o lingură și porniți cronometrul.

  • @Bloom 50gr
  • @00:30 apă până la 100gr
  • @01:00 apă până la 150gr
  • @01:30 apă până la 200gr
  • @02:00 apă până la 250gr
  • @03:40 timp total de brew
Pentru aceasta tehnica s-a folosit un Hario v60 origami cu filtru cafec și un COmandante C40 (26 clickuri)
Ethiopia Shakicha

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Politica de Cookie
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la servicii specifice, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea unor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.