Brew guides

Brew Guide v60: PERU El Diamante

Cafeaua

El Diamante este una dintre cele mai apropiate zone producătoare de orașul Jaen. Este una dintre puținele zone din Jaen care au păduri protejate, care găzduiesc o varietate de floră și faună originară din regiune. Daniel Chilcon deține 3 hectare în satul El Diamante din San Jose de Lourdes. Cireșele sunt culese cât mai coapte posibil înainte de a fi prefermentate peste noapte. Această fermentație prelungită și macerarea cireșelor conferă cupei o notă fructată pronunțată care completează aciditatea citrică pronunțată care provine de la altitudinea mare.

Rețeță de preparare Filtru – RWANDA EL DIAMANTE (Puchero roasters)

Cu aceasta reteta obtinem o bautura foarte delicata si rotunda, cu o aciditate suculenta si un corp super matasos. Putem găsi citrice, arome florale și o dulceață foarte marcată de miere.

Tehnica

Tehnica este un clasica de V60, prin care umezim filtrul de hartie cu apa fierbinte si in acelasi timp se incalzeste si serverul.

Punem cafeaua macinata, iar apoi continuam cu pasii de mai jos, iar timpul final de extractie este de aprox 2 min 40.

  • @Bloom 50gr
  • @00:30 apă până la 150gr
  • @01:15 apă până la 250gr
  • @02:40 timp total de brew
Pentru aceasta tehnica s-a folosit un Hario v60 CERAMIC cu filtru cafec și un COmandante C40 (18 clickuri) si apa de aprox 100ppm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică