Brew guides

Brew Guide v60: Rwanda Horizon

Cafeaua

Horizon Supreme este o stație de spălare situată pe dealurile din sudul Rwandei. Leo Fidele Ndagijimana, proprietarul, a achiziționat moara umedă în 2018 de la un proprietar anterior care nu a reușit să o opereze și nu a putut procesa cafeaua de mulți ani. După ce a cumpărat stația de spălat, a înlocuit și a reparat utilajele morii. Și-a folosit experiența de la gestionarea stațiilor de spălat în trecut pentru a crea un nou punct de referință pentru calitate. Fidele a numit moara umedă Horizon pentru a-și ghida viziunea despre procesarea cafelei de calitate.

Rețeță de preparare Filtru – RWANDA HORIZON (Puchero roasters)

În această Rwanda găsim arome dulci, citrice și leguminoase. Cu această rețetă îi evidențiem aciditatea și dulceața suculentă strălucitoare. Este o cafea foarte rotundă, cu o senzație în gură foarte mătăsoasă și un postgust super răcoritor cu un punct de mentă.

Tehnica

Tehnica este un clasica de V60, prin care umezim filtrul de hartie cu apa fierbinte si in acelasi timp se incalzeste si serverul.

Punem cafeaua macinata, iar apoi continuam cu pasii de mai jos, iar timpul final de extractie este de aprox 2 min 40.

  • @Bloom 50gr
  • @00:30 apă până la 100gr
  • @01:00 apă până la 150gr
  • @01:30 apă până la 200gr
  • @02:00 apă până la 250gr
  • @03:40 timp total de brew
Pentru aceasta tehnica s-a folosit un Hario v60 CERAMIC cu filtru cafec și un COmandante C40 (26 clickuri) si apa de aprox 100ppm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică