fbpx
Următoarea livrare: 05 Februarie 2023

Brew Guide v60: COFFEA CIRCULOR

FORMULA

Formula celor de la Coffea Circulor, folosita la World Brewers Cup 1:1:1 (One) pentru V60 se bazează pe 3 componente: Aciditate/Dulcerea/Echilibru și se execută în paralel cu ideologia lor de prăjire, dând un rezultat simbolic.

Rețeță de preparare Filtru V60 recomandata de Coffea Circulor

„1:1:1”: 20 g cafea. 300 g de apă. 100 g in 20 de secunde se toarnă în 3 turnări totale la 0:00, 1:00 și ultima turnare la 2:00. Extractia se termină la 3:00. Reglați doar dimensiunea măcinaturii și temperatura apei.

Cafea

20gr

Cantitate apa

300ml

Temperatura

93-95

Timp extractie

03:00

Tehnica

20g cafea + 300g apă

Infuzie de 100 g de apă timp de 20 de secunde, turnam în cerc concentric.

La minutul 1:00 infuzați cu 100 g de apă în plus timp de 20 de secunde, turnând în cerc concentric.

La minutul 2:00 infuzie cu inca 100 g de apă timp de 20 de secunde, turnare în cerc concentric.

Ținta noastra este minutl 3:00 unde vom incheia extractia.

Mai specific:

Formula noastră World Brewers Cup, One (1:1:1), pentru Hario V60-01/02 cu filtre Hario VCF-01/02:

Cafea: 20 g.

Apă: 300g @ 93-95°C, TDS: 10-50 mg/l.

Efectul secundar al algoritmilor noștri de prăjire nu necesită un „blooming” special la preparare. Considerăm că „blooming-ul” aparține analogiilor anului pre-2010 în prepararea cafelei și nu se aplică în viziunea noastră și în conducta noastră de preparare a cafelei.

100 g de 20 de secunde se toarnă în 3 turnări totale la 0:00, 1:00 și ultima turnare la 2:00. Termină la 3:00.

Se toarnă prin pulsație în formare de helix timp de 20 de secunde, începând din centru, cu 5 rotații pe impuls. Asigurați-vă că nu există reziduuri pe peretele filtrului în ultimul puls de turnare.

La 01:00, 02:00 și 03:00, confirmați că patul filtrant este plat și uniform. Evitați generarea de cavități și cratere.

Țintește o citire TDS de 1,40±0,02.

Reglați doar dimensiunea măcinarii și temperatura apei.

Măcinare: țintă 600-800μm. Exemplu: 28 de ture de la cea mai fina setare pe Comandante.

Dacă fluxul se termină după fiecare minut, ajustați setările de măcinare la mai fin și, respectiv, pentru un flux mai lent.

Pentru aceasta tehnica s-a folosit un Hario v60 CERAMIC cu filtru cafec și un COmandante C40 (28 clickuri) si apa de aprox cu TDS aprox 10-50mg/l

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Politica de Cookie
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la servicii specifice, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea unor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.