FORMULA
Formula celor de la Coffea Circulor, folosita la World Brewers Cup 1:1:1 (One) pentru V60 se bazează pe 3 componente: Aciditate/Dulcerea/Echilibru și se execută în paralel cu ideologia lor de prăjire, dând un rezultat simbolic.
Rețeță de preparare Filtru V60 recomandata de Coffea Circulor
„1:1:1”: 20 g cafea. 300 g de apă. 100 g in 20 de secunde se toarnă în 3 turnări totale la 0:00, 1:00 și ultima turnare la 2:00. Extractia se termină la 3:00. Reglați doar dimensiunea măcinaturii și temperatura apei.
Tehnica
20g cafea + 300g apă
Infuzie de 100 g de apă timp de 20 de secunde, turnam în cerc concentric.
La minutul 1:00 infuzați cu 100 g de apă în plus timp de 20 de secunde, turnând în cerc concentric.
La minutul 2:00 infuzie cu inca 100 g de apă timp de 20 de secunde, turnare în cerc concentric.
Ținta noastra este minutl 3:00 unde vom incheia extractia.
Mai specific:
Formula noastră World Brewers Cup, One (1:1:1), pentru Hario V60-01/02 cu filtre Hario VCF-01/02:
Cafea: 20 g.
Apă: 300g @ 93-95°C, TDS: 10-50 mg/l.
Efectul secundar al algoritmilor noștri de prăjire nu necesită un „blooming” special la preparare. Considerăm că „blooming-ul” aparține analogiilor anului pre-2010 în prepararea cafelei și nu se aplică în viziunea noastră și în conducta noastră de preparare a cafelei.
100 g de 20 de secunde se toarnă în 3 turnări totale la 0:00, 1:00 și ultima turnare la 2:00. Termină la 3:00.
Se toarnă prin pulsație în formare de helix timp de 20 de secunde, începând din centru, cu 5 rotații pe impuls. Asigurați-vă că nu există reziduuri pe peretele filtrului în ultimul puls de turnare.
La 01:00, 02:00 și 03:00, confirmați că patul filtrant este plat și uniform. Evitați generarea de cavități și cratere.
Țintește o citire TDS de 1,40±0,02.
Reglați doar dimensiunea măcinarii și temperatura apei.
Măcinare: țintă 600-800μm. Exemplu: 28 de ture de la cea mai fina setare pe Comandante.
Dacă fluxul se termină după fiecare minut, ajustați setările de măcinare la mai fin și, respectiv, pentru un flux mai lent.