Brew guides

Cum setam espressorul super-automat de acasa pentru cafeaua de specialitate?

Împreună cu prietenii de la RightSide am zis să beneficiem de experiența acestora și să oferim un ghid pentru cei ce au acasă un espressor full-automat.

Vom povesti puțin despre cum credem noi că ar fi cea mai bună configuratie pentru un espressor super-automat, pentru a scoate cea mai bună variantă posibilă dintr-o cafea de specialitate.

Cafeaua de specialitate într-un espressor super-automat

Aparatele de cafea super-automate pot fi folosite foarte ok pentru extragerea unui espresso suculent si echilibrat prin simpla apasare a unui buton si fara mari complicatii. O caracteristică importantă a acestor aparate este că macină cafeaua pe loc, respectând prospețimea maximă a acesteia. 

Dintre diferitele mărci am ales Jura datorită performanței și puterii sale de extracție, așa că în acest ghid vă oferim câteva sfaturi pentru a putea profita la maximum de cafelele de specialitate în acest tip de aparat de cafea.

Gradul de Măcinare
Măcinare Fină: este important să reglați râșnița aparatului dumneavoastră la cea mai fină setare posibilă. 
 
Cantitate de cafea
Capacitatea maximă de cafea este de 16g la aparatele de cafea Jura și vrem să folosim toată această cantitate. Deci o să alegem setarea cu cea mai mare cantitate de cafea (5 Boabe la aparatele unde “intensitatea” are o scara intre 1-5 boabe”
 
ApĂ
Dacă aparatul dvs. vă permite să setați temperatura apei, alegeți temperatura ridicată. Recomandarea noastră este o să alegeți o apă cu Residuu Sec cat mai aproape de 100. Bucovina este una dintre apele plate din Romania foarte bună pentru extracția cafelei.
 
SFAT
Vă recomandăm să nu umpleți hoperul cu boabe de cafea decât dacă aveți nevoie să faceți multe cafele una după alta, deoarece cafeaua se poate oxida mai repede. Este mai bine să păstrați cafeaua în punga sa originală (care are supapă) și să umpleți hoperul puțin câte puțin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică