Brew Guide AEROPRESS BYPASS: Alexander Milles
FORMULA
Aceasta reteta a fost creata pentru competiția Canadian National Aeropress din 2019.
Folosește în mod intenționat apă la temperatura camerei într-un mod creativ pentru a aduce paharul la temperatura de băut rapid pentru ca judecătorii să o guste.
Va funcționa și acasă și îți va permite să-l bei imediat!
Rețeță de preparare AEROPRESS BYPASS recomandata de ALEXANDER MILLS
Metoda de bypass nu este prea grea și de fapt a devenit o metoda preferată de brew pe Aeropress. Funcționează prin prepararea unui concentrat cu o parte din apa totală, apăsând prin filtru și apoi adăugând puțină apă la concentrat pentru a dilua ceașca finală – aceasta este bypass-ul. Îmi place această metodă din câteva motive, dar cel mai important este că îți permite să-ți diluezi ceașca după gust.
Nu numai că bypass-ul mi-a permis să mă diluez la gustul țintă, dar mi-a permis și să-mi scad temperatura și mai mult. Bypass-ul meu a fost alcătuit dintr-o combinație de apă la 85° și la temperatura camerei, spune campionul Aeropress 2019 din Canada.
O preparare bypass necesită să o doză mai mare decât probabil cea cu care sunteți obișnuit, iar în acest caz a fost 24,8 g de cafea la 250 g de apă. Este vorba despre un raport de 1:10!
În afară de asta, rețeta nu este prea complicată! Fără filtre de lux, fără manevre maniacale și nimic care să te împiedice să faci asta acasă. Haide sa detaliem putin reteta.
informatii extra si tehnica
- Clătiți două filtre de hârtie cu apă la temperatura camerei
- Turnați 20 g de apă la temperatura camerei într-un pahar
- Preîncălziți apa in kettle la 85°C
- Măcinați cafeaua și dozați într-un set Aeropress in modul inversat în jurul semnului 3
- Se toarnă 50 g de apă și se agită bine cu un bețișor(preferabil de sticla sau bambus) timp de 20 de secunde.
- Se toarnă 100 g de apă și puneti capacul
- Apăsați ușor Aeropress-ul până când tot aerul a fost îndepărtat din acesta
- Întoarceți la 1:00 și apăsați constant timp de 30 de secunde într-un vas de servire la temperatura camerei
- Bypass cu 80 g de apă la 85° și amestecați
- Adăugați ultimele 20 g de apă la temperatura camerei și amestecați (*dupa gust)