Brew Guide: AUGUST 2023
Manhattan Coffee Roasters este fondată și condusă de doi profesioniști în domeniul cafelei, Ben Morrow și Esther Maasdam, câștigători ai campionatului de barista, , care au peste 13 ani de experiență în domeniu. În martie 2017, împreună cu partenerul ei și importatorul australian Ben Morrow și Esther au fondat o prăjitorie situată în Rotterdam. Ben a lucrat timp de 5 ani ca barista în Melbourne, Australia. În 2016, s-a mutat în Europa, când era pregătit să lucreze în afara tejghelei barului și, de asemenea, să se bucure de o viață mai personală alături de Esther.
Încă de la înființare, Manhattan Coffee Roasters a cunoscut o activitate intensă. Noua companie a fost înscrisă pentru prăjire pentru Daniella Nyström, barista care a reprezentat Olanda la World Brewers Cup, dar și pentru Merijn Gijsbers, campioana olandeză a barista. Pe lângă faptul că le-a oferit lui Gijsbers gheișa panameză La Berlin Geisha, care i-a permis să câștige un titlu național, aceștia au servit și ca antrenori pentru Maasdam și Morrow.
El Salvador - Rodolfo Ruffatti Battle
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 93 Coffee IN – 18gr
Coffee OUT – 34ml
Timp Extracție – 28-30 sec
Apă – 125 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 3s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST18) + Râșniță: Niche Zero
Filtru
Temperatură – 95
Coffee IN – 20gr
Coffee OUT – 305ml
Timp Extracție – 3:30 min
Apă – 120 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (22 clicks) + Dripper Origami + Filtru Kalita 185
Brazilia - Vinhal m16
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 95
Coffee IN – 18.5gr
Coffee OUT – 40ml
Timp Extracție – 28-30 sec
Apă – 125 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 0s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST18) + Râșniță: Niche Zero (
Filtru
Temperatură – 96
Coffee IN – 20gr
Coffee OUT – 300ml
Timp Extracție – 3:30 min
Apă – 120 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (22 clicks) + Dripper Origami + Filtru Kalita 185
COLUMBIA – Nestor Lasso Washed
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 94
Coffee IN – 18gr
Coffee OUT – 30ml
Timp Extracție – 26 sec
Apă – 125 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 0s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST18) + Râșniță: Niche Zero (
Filtru
Temperatură – 94
Coffee IN – 12gr
Coffee OUT – 200ml
Timp Extracție – 3:30 min
Apă – 120 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (25 clicks) + Dripper Origami + Filtru Kalita 185
Bonanza Coffee Roastery a fost înființată în 2006 de un grup de tineri pasionați de cafea, care au decis să deschidă o cafenea în Berlin, în inima Germaniei.
Acest lucru a dus în mod firesc la căutarea unor noi surse de calitate, cărora prăjitoria a început să le acorde din ce în ce mai multă atenție. Plata pentru calitate mai degrabă decât pentru cantitate a mutat prăjirea mai aproape de sursă și i-a ajutat să construiască relații directe cu producătorii de cafea din întreaga lume. Aceste relații sunt cele care mențin prăjirea într-o dispoziție bună și o ajută să crească.
Un alt aspect crucial pe care Bonanza nu ia niciodată capturi este gustul. Majoritatea portofoliului lor este alcătuită din cafele care au ceva în plus - ceva care te va face să simți că nu bei doar o ceașcă obișnuită de cafea. Această surpriză modestă este cea care îl deosebește pe Bonanza de concurenții săi. Noroc!
Brazilia - Sitio Vargem Grande
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 91
Coffee IN – 18gr
Coffee OUT – 40ml
Timp Extracție – 26-29 sec
Apă – 125 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 0s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST18) + Râșniță: Niche Zero
Filtru
Temperatură – 91
Coffee IN – 15gr
Coffee OUT – 250ml
Timp Extracție – 2:30 min
Apă – 120 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (25 clicks) + Dripper Origami + Filtru Kalita 185
Ethiopia - Gogogu
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 95
Coffee IN – 18gr
Coffee OUT – 40ml
Timp Extracție – 39 sec
Apă – 125 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 0s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST18) + Râșniță: Niche Zero (
Filtru
Temperatură – 95
Coffee IN – 20gr
Coffee OUT – 310ml
Timp Extracție – 3:30 min
Apă – 120 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (22-25 clicks) + Dripper Origami + Filtru Kalita 185
Indonezia – Frinsa Lactobacillus Washed
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 92.5
Coffee IN – 18.5gr
Coffee OUT – 46ml
Timp Extracție – 42 sec
Apă – 125 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 10s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST18) + Râșniță: Niche Zero
Filtru
Temperatură – 94
Coffee IN – 16gr
Coffee OUT – 240ml
Timp Extracție – 2:10 min
Apă – 120 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (25-27 clicks) + Dripper Origami + Filtru Kalita 185