Brew Guide Espresso: Coffea Circulor
FORMULA
Această formulă oferă un rezultat compact și energic.
Concentrarea și ideologia celor de la Coffea Circulor este o extracție cu o experiență puternică, dulce și acidă în același timp.
Rețeță de preparare ESPRESSO recomandata de Coffea Circulor
Ne străduim să obținem o băutură cu corp și textura mare, o senzație „groasă”, un echilibru gustativ ridicat și un amărăciune indiscernabilă.
Senzația tactilă țintă este mare în corp, textură rotundă medie spre mare și after-taste lung.
Evităm să producem o experiență diluată în stil „modern” generată de abundența de lichid în băutura ta. Nu exteagem „Lungos deghizat” identificat ca 18g cafea/45+g cafea extrasă. Dacă acesta este scopul tău, această formulă ar putea să nu fie pentru tine.
Servește într-un vas funcțional. Evita fundul plat, paharele înalte și în special paharele de hârtie în care compușii valoroși sunt absorbiți de hârtie și va reduce experiența.
informatii extra si tehnica
- Sunt preferate portafiltrele naked.
- Presiunea apei: 8-9 bar.
- Temperatura 93-95°C in functie de echipament.
!Un nivel mai mare de prăjire, altitudinea de creștere și boabele de cafea cu densitate mai mică ar putea necesita o temperatură mai scăzută a apei cu setarea de măcinare reglată.
!Nivelul de prăjire mai scăzut, altitudinea de creștere și boabele de cafea cu densitate mai mare pot necesita o temperatură mai mare a apei cu setarea de măcinare reglată.
Cafea: 18 g.
Pentru echipamentul manual, pre-infuzați timp de 7 secunde, începeți extragerea a 5 g înainte de creșterea presiunii, continuați extragerea celor 20 g rămase.
Pentru echipamentele cu pre-infuzie automată se recomandă pre-infuzia de 8 secunde.
Timp extracție finală: 25 de secunde.
Fluid extras: 25g + max 2g in functie de echipament.
Băutura ta ar trebui să ofere o cremă evidentă.
Recomandare apă:
Utilizați apă cu conținut mineral echilibrat pentru a optimiza aroma și caracterul. Păstrați solidele totale dizolvate (TDS) între 10-50 ppm sau mg/l. Vă recomandăm o temperatură între 93-95°C pentru cea mai bună experiență de preparare. Țintă valorează următoarele valori:
Calcium (Ca) | 0.9 mg/l |
Sodium (Na) | 1.7 mg/l |
Silicon Dioxide (SiO2) | 1.4 mg/l |
Potassium (K) | 0.3 mg/l |
Magnesium (Mg) | 0.2 mg/l |
Sulfate (SO4–) | <7.0 mg/l |
Chloride (Cl-) | 2.5 mg/l |
Nitrate (NO3–) | 0.1 mg/l |
Flouride (F-) (NO_3-) | <0.1 mg/l |
pH | 6.2 |