Brew Guide: OCTOMBRIE 2023
Drop Coffee Roasters
Drop Coffee a fost fondată în Stockholm, Suedia, în 2009, ca și cafenea de către Mariatorget, concentrându-se pe servirea unei cafele gustoase.
"Am început să prăjim propria cafea în spatele magazinului în 2010, pe o prăjitor de un kilogram. Am început prăjirea pentru clienții angro în 2012, când ne-am mutat într-o prăjire adecvată cu o prăjitor de 25 de kilograme. Recent ne-am mutat prăjitoria la Rosersberg, la nord de Stockholm. Din iunie 2018, prăjitoria noastră este certificată ecologic.
Kalita ne furnizează materialele noastre preferate de bere din 2013, când Drop Coffee a devenit furnizorul Kalita al Suediei."
Joanna Alm, director general al Drop Coffee, este de trei ori campioană suedeză la prăjirea cafelei, care s-a clasat pe locul al doilea în lume și este, de asemenea, autoarea cărții Manifest För Bättre Kaffe.
Stilul de prăjire
Drop Coffee are o viziune de aromă a unei cești clare și strălucitoare în care originea cafelei ar trebui să strălucească.
"Ne place să prezentăm cât mai mult posibil din aciditatea și dulceața cafelei. Unele cafele vor fi mai acide și suculente - iar unele cremoase și ciocolate - în funcție de proveniență, dar toate cafelele sunt prăjite pentru claritate. Cafeaua are un profil de prăjire ușor spre mediu, potrivită pentru toate metodele de preparare."
Stockholm, Suedia
El Salvador - Los Andes
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 93
Coffee IN – 18gr
Coffee OUT – 40ml
Timp Extracție – 30-32 sec
Apă – 95 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 0s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST18) + Râșniță: Niche Zero (17 clickuri)
Filtru
Temperatură – 93
Coffee IN – 15gr
Coffee OUT – 250ml
Timp Extracție – 2:30-3 min
Apă – 120 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (22-23 clicks) + Dripper Origami + Filtru Cafec Light
Ethiopia - Hankute
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 94
Coffee IN – 18gr
Coffee OUT – 44ml
Timp Extracție – 34 sec
Apă – 95 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 3s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (Sita VST18) + Râșniță: Niche Zero (16 clickuri)
Filtru
Temperatură – 94
Coffee IN – 20gr
Coffee OUT – 300ml
Timp Extracție – 3:00-3:30 min
Apă – 120 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (24 clicks) + Dripper Origami + Filtru Kalita 185
Honduras - Cerro Azul
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 95
Coffee IN – 18gr
Coffee OUT – 40ml
Timp Extracție – 26-28 sec
Apă – 95 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 0s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST18) + Râșniță: Niche Zero (15 clickuri)
Filtru
Temperatură – 94
Coffee IN – 12gr
Coffee OUT – 200ml
Timp Extracție – 3:30 min
Apă – 95 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (22 clicks) + Dripper Origami + Filtru Cafec Light
Sprout Coffee Roasters
"Sprouted" care se traduce "înmugurit sau încolțit" din dragostea pentru cafea, din credința că pot da sens și valoare fermierilor dedicați și din dorința de a crea un lanț durabil de producție de cafea.
Tratând cea mai bună cafea verde cu toată dragostea, respectul și măiestria pe care cei de la Sprout o au.
Când o plantă de cafea încolțește, este un moment interesant, este începutul a ceva nou, începutul creșterii, despre asta suntem noi cei de la Sprout. Ne străduim să păstrăm această idee în tot ceea ce facem, creând o cafea mai bună și crescând împreună.
Fiecare țară, cultură și cafea are propriile particularități și caracteristici. Realizam acest lucru prin desenarea și proiectarea etichetelor noastre cu simboluri care reprezintă fiecare țară și cultură cu care lucrăm în cafea.
Cafeaua este un produs al mediului natural și astfel am ales animalele ca simboluri pentru a reprezenta mediul unic al fiecărei națiuni. Fundalul și colorarea arată elemente recognoscibile ale pământului.
Eindhoven, Olanda
Rwanda - Gasharu
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 95
Coffee IN – 20gr
Coffee OUT – 42ml
Timp Extracție – 28-32 sec
Apă – 95 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 3s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST20) + Râșniță: Niche Zero
Filtru
Temperatură – 93
Coffee IN – 17gr
Coffee OUT – 255ml
Timp Extracție – 2:30-3:00 min
Apă – 95 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (21-22 clicks) + Dripper Origami + Filtru Cafec
Rwanda – Gitwe
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 94
Coffee IN – 19gr
Coffee OUT – 42ml
Timp Extracție – 28-32 sec
Apă – 95 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 3s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST20) + Râșniță: Niche Zero
Filtru
Temperatură – 93
Coffee IN – 17gr
Coffee OUT – 255ml
Timp Extracție – 2:30 – 3:00 min
Apă – 95 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (22 clicks) + Dripper Origami + Filtru Cafec
Rwanda – Humure
Espresso
Filtru
Espresso
Temperatură – 95
Coffee IN – 18gr
Coffee OUT – 30ml
Timp Extracție – 26-28 sec
Apă – 95 PPM
Presiune – 9 Bari
Preinfuzie – 3s
Echipament folosit:
Espressor: Lelit Bianca (SIta VST20) + Râșniță: Niche Zero (18 clickuri)
Filtru
Temperatură – 93
Coffee IN – 17gr
Coffee OUT – 255ml
Timp Extracție – 2:30-3:00 min
Apă – 95 PPM
Blooming – 40ml – 30s
Echipament folosit:
Kettle: Fellow Stagg + Râșniță: Comandante C40 MK4 (21-22 clicks) + Dripper Origami + Filtru Cafec