Recipes

Brew Guide: SEPTEMBRIE 2023

Cafea de speciliatate, ghid de retete filtru si espresso

Bani Beans

Povestea și ideea brandului de cafea de specialitate BaniBeans, s-au născut când Luka avea doar 16 ani. Inișial nu i-a plăcut foarte mult cafeaua, în primul rând din cauza gustului. Întotdeauna i s-a părut cafeaua foarte amară. Părea ciudat că oamenilor nu le-ar păsa dacă cafeaua lor de dimineață era amară.

S-a uitat atent la procesele reale de producție, la prăjire și, în sfârșit, la preparare. A descoperit că prăjirea poate face diferența în gust. În același timp, a descoperit și lipsa micro-prăjitoarelor de cafea de specialitate în Slovenia. Și așa, în 2018, când avea încă 17 ani, s-a născut brandul Banibeans.

Stilul de prăjire

Deoarece prăjirea este partea cea mai critică a producției de cafea, Luka acordă multă atenție prăjirii. Merge pe prăjirea light pentru că păstrează aromele unice în fiecare ceașcă de cafea. Face o singură prăjire pentru fiecare cafea (o poți numi omni roast, dar nu-mi place expresia asta — prefer prăjirea cu filtru).

 

Ljubljana, Slovenia

Brazilia - Jabuticaba

Brazilia – Cocada Experimental

COLUMBIA – Nestor Lasso Washed

The Naughty Dog

Naughty Dog este o prăjire de cafea de specialitate, administrată de o familie, dintr-un oraș mic de lângă Praga, în Republica Cehă. A fost fondată de doi iubitori de cafea, Gwilym Davies, Campion Mondial din 2009, și soția sa Petra Veselá, în 2018. Prăjirea se concentrează pe cafele africane (în principal Etiopia) și cafele din America Centrală și de Sud.

În timp ce prăjirea este relativ tânără, cei doi fondatori au experiență în industria cafelei. Gwilym este co-fondatorul unuia dintre cele mai emblematice cafenele din Londra și, împreună cu Petra, cei doi conduc o școală de barista chiar lângă Praga.

Prăjirea, care vizează angajamentul față de standardele pe care proprietarii le consideră că au alunecat oarecum pe scena cafelei de specialitate, poartă numele celor doi teckeli ai lor, Jenny și Mája, care îi însoțesc peste tot și după care mulți îi recunosc.

Gwilym visează să prăjească boabe de cacao și să facă ciocolată într-o zi. Îi plac cafelele la filtru, mai ales din Etiopia. Petra se ocupă de selecția de cafea verde. Iubește cafeaua naturală, mai ales din Columbia și Etiopia.

În afară de cei doi, The Naughty Dog are o echipă mică care îi ajută cu degustarea, verificarea calității și logistica generală. Membrii echipei preferați ai tuturor sunt totuși cei doi teckeli care garantează în fiecare zi buna dispoziție în prăjitor.

Praga, Cehia

Ethiopia – Gerba Dogo

Ethiopia – Idido

Peru – Eli Chilcon

Ethiopia – Malawo Black Honey

Rwanda – Gitwe

Ai o rețetă pe care vrei să o împărtășești cu ceilalți? Lasă un comentariu în secțiunea de mai jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publică