Kawa
Kawa Coffee a început în 2016 ca angrosist de cafea de specialitate în Paris, Franța, pentru cafenele și restaurante. Acum, compania operează retail într-un magazin online și la o cafenea. De asemenea, gestionează un serviciu de livrare care furnizează birourilor cafea proaspăt prăjită în fiecare lună.
Cofondatorul Alexis Gagnaire își conduce personalul tânăr de aproximativ 20 de membri, cu vârsta medie de 27 de ani, concentrându-se pe crearea unei echipe în care toată lumea are un cuvânt de spus egal.
Alexis, care pare a fi un frate mai mare cuminte, are un CV stelar al realizărilor din industria cafelei, inclusiv un loc al treilea la Campionatul Mondial AeroPress 2019 și o medalie de argint la Campionatul Francez de prăjire 2021. a vorbit cu Alexis pentru a afla o filozofie care stă la baza modului în care vede cafeaua și cum își construiește echipa.
Alexis s-a născut și a crescut în regiunea de nord a Franței, Normandia. Relația lui de dragoste cu cafeaua de specialitate datează din 2015, când se afla la Londra. În acel moment îi plăcea espresso și a fost captivat de fructul și aciditatea cafelei de specialitate.
„După ce m-am întors la Paris, am constatat că nu sunt multe locuri care să ofere cafea bună. Am crezut că este o oportunitate de afaceri. De asemenea, am vrut să pot să beau cafeaua mea preferată în Franța, fără să cumpăr din Marea Britanie sau din altă parte. Acesta este unul dintre motivele pentru a începe Kawa Coffee.”
Alexis recunoaște că a urma o carieră în gastronomie a fost una dintre opțiunile sale. Dar ce l-a condus în cele din urmă pe calea lui actuală?
„Industria restaurantelor are ore lungi de lucru și fără weekenduri. M-am gândit că dacă aș lucra la un restaurant, va trebui să sacrific multe lucruri. De aceea am respect pentru cei care lucrează din greu în industrie pentru a face lucrurile să se întâmple.
Gătitul alimentelor și cafeaua sunt aceleași, în sensul că ambele implică creații. Cu cafeaua, dacă o singură persoană face ceva greșit undeva într-un proces care începe cu producătorul și se termină cu barista, strica gustul ceștii. De aceea respectul este esențial.
Conducerea propriei mele companii vine cu partea ei de sacrificii. Dar le voi accepta cu plăcere dacă sunt necesare pentru ca cafeaua să fie bună. Cafeaua este munca mea. Dar este și ceva care mă pasionează.”
Paris, Franța
Brazilia – Vinhal Propolis
În stoc
Ethiopia – Mundayo
În stoc
Rwanda – Kilimbi
În stoc
Ecuador – Hacienda la Papaya
La Precomandă
Brazilia – São Francisco
Stoc epuizat
Columbia – El Placer [Strawberry]
Stoc epuizat
Columbia – Victoria Farm
Stoc epuizat
Costa Rica – Santa Teresa 2000 – White Honey
Stoc epuizat
Ethiopia – Chancho
Stoc epuizat
Guatemala – San Lorenzo
Stoc epuizat
Nicaragua – Las Delicias [Javanica]
Stoc epuizat